Tattoo

Kun je gaan zweven als je een tatoeage hebt?

Wat is floaten?
Floaten is bekend onder vele andere namen, zoals Sensory Deprivation, Perceptual Isolation, Float Tanks en Isolation Tanks. Het is een activiteit waarbij je de helft van je lichaam voor langere tijd (meestal 1 tot 3 uur) onderdompelt in water in een donkere, geluidloze ruimte.

Het doel is om bewust de zintuiglijke prikkels van je lichaam zo veel mogelijk te beperken, zodat je je tijdens de tijd op het water kunt ontspannen, concentreren en contact met jezelf kunt maken, omdat je geest bij gebrek aan prikkels gaat dwalen, wat kan leiden tot hallucinaties.

Kan ik floaten met een nieuwe tattoo?
Zoals je je kunt voorstellen, is het water in de tank een oplossing met Epsom zouten om consequent te kunnen floaten. Zowel onderdompeling in water als langdurige blootstelling aan zout kan het vervagen van je tattoo bevorderen, hoe oud deze ook is. Er is zelfs een term die salabrasie heet om een methode van tatoeageverwijdering te beschrijven (wat we je niet aanraden – hier zijn een paar betere manieren om met een ongewenste tatoeage om te gaan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *